Pir Zia en andere soefi scholen

Pir Zia

Pir Zia is de huidige spiritueel leider van de Inayatiyya en is voor de Esoterische School van onze Stichting de actuele Soefi leraar.

Pir Zia is de eerste zoon van Pir Vilayat Inayat Khan, de zoon van de mysticus Hazrat Inayat Khan. Hij is dus de kleinzoon van de grondlegger van het Westers soefisme Pir-O- Murshid Hazrat Inayat Khan.

Volgens zijn vader, Pir Vilayat, was Pir Zia al op jonge leeftijd voorbestemd om hem op te volgen in de toenmalig genoemde Soefi Orde, thans de Inayatiyya.
Hij werd ingewijd op 10 jarige leeftijd.

Hij bereidde zich daarop voor door lering en meditatie. Soms werd hij naar een spirituele retraite gestuurd in de alpen van Zwitserland. Toen hij 13 jaar was zond Pir Vilayat hem naar Daramsala, India om te studeren onder de supervisie van zijne heiligheid de Dalai Lama. Soefisme was altijd het centrale thema van de training. Zia leerde Farsi en Urdu aan The London School of Oriental and African Studies.
Hij verwierf een graad in Perzische literatuur en in de studie van de Islam.
In 2002 werd Zia in Delhi ingewijd tot Pir van de Inayati Orde wereldwijd.

Om intensieve studie van het Soefisme mogelijk te maken stichtte Pir Zia de Suluk Academie. De coördinatoren van onze Esoterische School hebben deze opleiding gevolgd. Ook heeft Pir Zia deelgenomen aan meerdere interreligieuze en inter-disciplinaire bijeenkomsten om communicatie en samenwerking mogelijk te maken. Pir Zia heeft een gezin en woont in de VS in Richmond, Virginia.

Youtube; Pir Zia on Harmony
https://www.youtube.com/watch?v=CltSPJz_ps0

Andere organisaties voor Universeel Soefisme

Naast de Inayatiyya zijn er andere internationale organisaties voor Universeel Soefisme.
Zie de link  voor meer info.

schilderij Din Ilahi
Elke bloem heeft zijn eigen vorm en geur en blijft een bloem!